2019/20 Erken Hasat,Soğuk Sıkım
Diğer yağlarımızla aynı şekilde üretilir: İlk çökeltmede altta kalan kısım gıda kodeksindeki kimyasal ölçütler bakımdan sızma özelliğinde olsa bile daha yoğun posa (zeytin meyvesinin katı kısmından gelen parçaçıklar) içeriği nedeniyle zaman içerisinde posa kokusu kalıcı olabildiği için duyusal ölçütler göz önüne alınarak "natürel birinci" olarak ayrılır. Bu nedenle kısıtlı bir hacimde üretilir ve ince filtresi yapılmadığı için bulutlu görünümde olabilir.
Hasat tarihi: Kasım-Aralık 2019
Üretim yöntemi: Çevre dostu iki fazlı kontinü teknolojisiyle, başka zeytinlerle karışmasını önlemek için küçük ölçekli ve her sıkım arasında temizlenen bir sistemde sıkılmıştır. Polifenol içeriğini koruyabilmek için verimden feragat edilerek soğuk sıkımla ve separatör kullanılmadan, toplandığı gün sıkılarak üretilmiştir.
Zeytin türü ve yöresi: Memecik, Bayındır / İzmir
Ambalajı: İçi ve dışı lak kaplı teneke
Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla Paylaş